30 April 2009

Selamat Bercuti..

0 comments
Since esok adalah PH sempena Labor Day aku gerenti ramailah yg amik keputusan nak blk kg ker..cuti cuti malaysia ker...so aku harap sesapa yg g sana sini tu selamat dalam perjalanan pergi dn balik hendaknye ..amin..

Cam aku lak hmm kitorang ada Family Event on this Saturday iaitu birthday of month..kiranya kali ni kitorang wat outdoor kat Rimba Resort Hulu Langat..so sgt2 excited sebab ada games..barbeku...mandi manda..etc...so akan aku upload byk2 gambar nanti.......

K lah..cau cin cau...

28 April 2009

Weekend @ Mid Valley

1 comments
Sunday lepas aku n my beloved sibling pegi jejalan kat MidValley..act plan awal nak p jusco jer nak bawak Iman jalan2..asyik terperap je kat umah kaki dia asyik pijak2 kasut dia nak soh bawak jalan lah tu.....tup tup my bro dtg umah...last2 dia ajak p MidValley cos Naufal nak tgk dinasour kat sana..memula cam malas gak sebab my hubby keje x dapat joint last2 dek pujukan Intan & Jaja aku follow gak laaa...

Ni masa OTW meredah jam!!! Arggg hate it tapi sempat pose ngan Jaja & Iman..




Makan kat pizza hut..nyummy nyummy..







layan je lah picture ni....




27 April 2009

I LOVE THIS SONG...

1 comments
BENCINTA

Benarkan ku ‘tuk berbicara…
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci… Kamu
Ku cinta… Kamu


Lepaking at mamak With Iman???

2 comments
Hahhh?? Iman pandai lepak??? lepak kat mamak lagi class anak mama....hahahar...Act yg nak melepak tu mama & dady dia so Iman pun terjebak jugaklah secara x langsung...Act nak p playground tapi cuaca ala2 mendung manja so we all lepak dulu kat mamak bawah condo kitorang...Act kawasan yg aku dok ni (umah mama aku) bestlah gak view dia ada mamak kat sebelah dewan..so kalau rasa nak pekena teh tarik ke..roti tampal goyang ke...kitorang x yah susahkan nak kuar dari kawasan tu...g kedai mamak kat bawah tu jer.....

Dady & Iman tgh layan budak2 mandi kat pool..sabo ye Iman your turn will come soon....





Wajah wajah Kesayangan hamba...Masa ni Iman tgh tunggu mama & Dady dia habiskan air masing2..dia dah tk sabo2 nak p playground...







Aksi2 di Playground...Iman ni ada satu attitude yang semakin ketara skg ni..'SHE DON'T WANT TO SHARE'....even kat playground sekalipun dia x kasi budak2 lain pegang mainan yg dia tgh pegang.....so dia akan conquer tempat tu seolah2 'DUNIA INI AKU YG PUNYAA' boleh gitu???




Sotong Goreng Tepung

0 comments
Last Saturday ntah naper hubby aku tingin nak makan sotong goteng tepung...yalah kenalah request memandangkan dah lama x makan masakan isteri terchinta...huhuhu... Apalagi pepagi Sabtu tu lepas jogging a.k.a jalan2 model kat keliling umah 4-5 round kebetulan terjumpa ngan kakak iparku Kak Shina yg nak p pasar..apalagi pesan memesan jelah soh belikan sotong...alamak sis kem air liur je ke???

Balik2 jogging..mandikan Iman yg sememangnya ala2 masham tuh..aku,jaja n sepupuku Putri mulakan xtvt memasak..actually goreng sotong je okehhh tapi bz dia cam buat nasik beriani ngan tepung sotong tumpahlah.......telor tak cukuplah siap p umah Abg Edie mintak 2 biji kelakau dan haru biru sungguh...


Ini my Sis & aku sempat posing kat dapur....


Sotong yang sgt segar bugar.....



Bahan2 nyer.....


Ya ibuk2 dan bapak2 sekalian~punyalah excited sampai berkecah segala bahan2 segala..hai Nani oh Nani (opps...cam nama kau je tuh????)




Inilah hasilnyer yg x seberapa tuh...hehehe..x sempat nak snap gambo yg terhidang pasal iman dah terjerit2 meroyan nak tido.......heheheeeee...

24 April 2009

Me & my Laling Hubby..

0 comments
Aku pasan sejak memblog ni x penah ada entry aku ngan hubby aku (ahakss!! sowilah Dady..mama terexcited post pasal Iman jer)...so this entry is about me and my Hubby....


How to start eh?? Hm...we married on 15/7/07 after 1 year known each other. At first I used to friend with his friend tapi tup tup jodoh katakan....



What I like about him??
~ His personality mayb , manja & penyayang walaupun kekadang time gadoh gadoh manja tu ada tertinggi suara biasalah kan...hehehe...


~ He can accept me as what I am..kalau ikutkan dia ni amatlah cerewet bab2 makanan ni even mom's food pun dia leh comment..sampai mak dia kata dulu kalau kawen mesti dapat orang yg pandai masak sebab dia ni terlalu cerewet....tapi dijodohkan denganku yang sememangnyer tidak sgtlah teror masak..tapi learn to be (insyaallah)...tapi Dady tetap terima mama seadanyer..(tima kacih)


~ Banyak yg saya admire and being inspired when I with him..



What I dont like about him??

~ Hmmmmmm.....(pikir jap)....may be sifat careless dia lah agaknyee....selalu lupa bawak handphone...selalu lupa kunci kete...tapi now dah improve sketlah tahap pelupa gabannyer tu...hehehe


~ yang lelain tu biasalah sebagai manusia tak lepas dari segala kesilapan jadi sebagai hambanye kita wajib memaafkan kesalahan orang lain..jgn simpan dalam hati....







ni picture campur aduk..masa ni kat Kuching follow my ex-office trip...

Ini picture yang paling bermakna dalam hidup aku....






Sayangilah suami anda sebelum anda ditukar ganti...hahaha boley gitu statement cam tuh?? x delah...suami isteri kenalah saling sayang menyayangi barulah aman kehidupan...acam..ok statement tuh???

Rindunyer....

1 comments
Hm dah lama x update blog..biasalah bila penyakit 'MALAS' melanda nih kui kui...nothing much to share.everything goes as naturally like before..pegi keje..balik keje..amik Iman kat umah babysitter...main2 ngan dia..sembang2 ngan mama...gosip2 ngan Jaja & Puteri..borak ngan hubby...watching TV..iron baju for next day working..packing baju Iman...wahhh semuanyer cam dah di setkan..kadang2 borink gak hidup yang sama jer tapi bila ada pembaharuan rasa cam alahhh x bestnyer....hehehe...its human nature sebenarnya..

But I love my life environment..every moment is counted and full of joy (hehehe ye ker!!)..nantilah kalau ada mood pas ni lehla upload picture atau story something......ini pun just lepaskan gian nak memblog jer...hahahahaha...

to jaja: sekarang ni asyik update blog je awak yer tapi bagus gak ada something nak share......

21 April 2009

Happy Birthday my Girl Iman

0 comments
Today..
21.04.2009
is My Iman 1st Birthday....

Mama & Daddy is so so proud with u Iman..see your achievement and progress development day by day..Syukur Alhamdullillah..We are so grateful to see u everyday in our eyes of journey..

Iman...special from Mama..Mama wish u Happy 1st Birthday..Mama love Iman so much..you're my destiny..my sunshine..my love...mama enjoy to see your growth..how u learn to walk (alhamdulillah now u can independently at ur step)..how u dance when u watch TV..how u laugh when someone 'ba ba cak'..how u 'merajuk' when mama and daddy pull ur toy...hahaha.......


16 April 2009

Hepi BuffDay Kaira...

0 comments
On 14/4 ari tuh kitorang celebrate buffday Khaira yang PerTama..Khaira & My iman is differ about 1 week jer..So my bro ada dtg umah bawak cake yg sgt nyummy dan apalagi sesi shoot pictures.....


Tiga sekawan..Abg Danny..Iman & Khaira tgh berebut nak naik mainan....


Iman & Khaira...apsal Iman nak turun ekh???


My Bro Erie, Naufal (abg Khaira) & Si macho encem Dannny.....


Cake yg nyummy nyummy...



Lastly potong cake & makan time....

U are my SunShine..

U are my SunShine..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...