02 April 2009

Ini Cerita Family Ku..

Ini citer family ku....
Ayahanda ku: Haji Kamarudin Bin Abd Samad (age: 64 years old)Character: Sgt tegas okeh ngan anak2 terutama bab2 pelajaran..kalau x wat camtuh x menjadi anak2 abah agaknyer key.Abah mmg best akan cuba memberi yg terbaik untuk anak-anaknyer. Tapi kalau marah abah mmg kami semua kecut perut yalah bekas pensyarah katakan...suka memberi nasihat2 yang berguna...Tima Kasih Abah..Walaupun kini abah bahagia dengan kuarga baru abah namun kami semua mendoakan kesejahteraan abah..ewah tetiba lak emo..

Bondaku : Hjh Ramatul Saniah Binti Muda (age: 63 years old)Character : Mama u 're No 1 and our inspiration....Sayang kat mama sesangat..Seorang pendengar cerita n masalah anak2..happy go lucky dan amat ceria .Tanpa mama hidup kami adik beradik amat hambar dan mama lah penyuntik semangat kehidupan kami adik beradik...Love U so Much Mama

Abang Sulung : Azly Sham Bin Kamarudin
Character : We call him Bekli. Our idola dan sumber inspirasi. Sgt cool dan soft spoken.Have beautiful wife Sis Jaja yg giles2 juga orangnyer and 2 little pretty daughter. Sentiasa memberi yang terbaik untuk adik2 nyer dan x lokek memberi nasihat dan panduan. Berjiwa bisness dan aku selalu berangan nak jadik sepertinyer..businessman yang berjaya...One sweet day Nanie..insyaallah..
Ni picture dia dan familynyer:


1st dotter (Diya Dhania-Age 4)


2nd dotter (Chinta Kisya-8 months)


Abang no 2: Zaidy Sham Bin Kamarudin
Character : We call him Abadid.Dia ni more serious tapi kekadang sangatlah kelakar dan pandai buat jokes.Also our inspiration & pendengar yang baik. Yg no 2 ni ada 4 kids and beauty wife Kak Shina namanyeryang sgt pandai memasak.nyum nyum....
Ni Gamba family dier..



1st dotter (Syasha Natasha-Age 14)- alamak x de gambo lak!!! arghhh sasha ni sgtlah camera shy okeh...tapi cute ala2 Gita Gutawan lagik...

2nd dotter (Syasha Nabila- 10 years)


3rd son (mohd Emir Hakim)-7 years old
jgn terpedaya hakim adalah yg baju merah belakang tuh. Yg depan tu namanya Adam anak adik aku yg sorank lagik..

Kakak No 3 : Emylia Binti Kamarudin
Character : Kitorang panggil dia Kekmi atau Mummy dikalangan anak2 buahnyer..Luv u mummy (ini from Iman)...Dia baru je kawen last October ri tuh..seorang yang byk menyimpan rahsia wanita..hehehe..tapi kadang tu gile gak pangai dia.Selalu gak aku dan dia mencurahkan masalah2 dan berkongsi suka duka maklumlah sebelum aku kawen dok membujang ngan dia kat JB. She's still kat JB and sgt2 miss her!!!
Ni gambo dia ngan hubby dia. nama hubby dia Qassim kitorang panggil Uncle Q!!


yg No 4: Semestinyer aku!1 (Ezanie Binti Kamarudin)
Character : Kat umah semua panggil Enny..Hmm apa eh character aku? hehe dulu masa bujang2 leh la dikategorikan degil tapi sensitif yg amat.sket2 nangis..sekarang?? hahaha berubahlah mengikut peredaran saiz badan...I am happy with my life..my family..my career...alhamdulillah...
ni gambo ngan my princess je lah..sori dady gambo u tak ade!!


Adik No 5 :(Emma Binti Kamarudin)
Character : Yang ni we all panggil dia Emma gak sebab nama dia teramat lah panjangkan!! Dia ni stewardes Air Asia. Selalu fly sana sini very the bz tau.menci tau..Antara kami paling havoc dialah.paling bising n menceriakan suasana. Sayang kamu sesangat!! Ada 2 adorable children n hubby dia named Miftah..




Adik No:6 (Zairee Sham bin Kamarudin)
Character : Panggil dia Erry..Dia ni walaupon lelaki paling bongsu tapi nampak paling sulung...hahaha sori bro mayb of your big size bro!! paling kelakar dalam kuarga dan kalau dia ada mmg meriahlah umah jadiknyer. Also have 2 adorable children and wife name Intan yang memang best kepalanyer.Giler2..kalau berkumpul tu tersangat havoc jadiknyer ..Layansss...



Adik Bongsu ku: Nur Azza Kamarudin
Character : We call her Jaja. my last youngest sis..still study now final year kat Uniten..As anak bongsu kan..Paling MANJA..Paling KELAKA hmmm x baper lah tapi kelaka la gak.. PALING PEMALU ooo NO NO itu fakta yang amat palsu okeh..PALING TINGI yes dikalangan kakak-kakaknyer..Dan Yang penting PALING BAIKKK sgt adik kakak ni walaupun kekadang angin sepoi2 nyer dtg....





That's all abt my beloved family. Even all of them have their own character but wahatever you are I 'm so,lucky to have u as my bro & sis..Love U all...

1 comment:

  1. hohoh..saya pemalu taw..itu fakta..bukan auta~!!hahaha

    ReplyDelete

U are my SunShine..

U are my SunShine..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...