31 July 2009

Apa XTVT esok???

2 comments
Allo allo allo.....wikend again!!!!

Japnyer masa berlalu rasa baru jer Isnin tup tup esok dah Sabtu semula..hari bersuka ria..hari bergendang gendang...hahaha ada ke ari tu????

Apa xtvt esok????

1. Daftar Iman Tumbletots...
2. Pi Hospital Selayang lawat pakcik kat sana-admitted for heart attack...now ni heart attack almost becoming no 1 penyakit lak......
3. Berurut......now ni badan sgt sakit2...so kalau esok Kak Tina free ingat nak p umah dia berurut..wahh sedapnyer...sebab terbayang waktu dia urut time bersalin ari tu.....syiokkkk...

Tu je...Hepi wikend kengkawan..............

Love:-D

30 July 2009

Yahoo...its PAY time.....

2 comments
Salam...ada sebab untuk bersuka2 ri ni....selalu hari2 pun suka just hari ni extra suker...huhu..sebab.....
*
*
*
*PAY TIME.........

hurm.....macamlah baru first time gaji Nani oii....huhu x delah......
Biasanyer lau gaji apa perkara pertama yang u all buat???? aku rasa semua buat benda yang sama....bayar duit kete...duit umah...kasik mak ayah..bayar duit nursery..babysitter..beli barang2 keperluan dapur...beli susu pampers anak..bayar duit insurans..ada yang kena renew road tax...renew itu dan ini...bayar itu dan ini..bayar segala jenis bil-bil......dan segala mcam benda/perkara..........benda2 yang x boleh kita elakkan....

Aku lak sama lah macam tu..pas habis segala perkara2 yang fixed..pas saving....pas kasi mak ayah....dan segala benda2 kecik atau besar....barulah lega untuk bershopping ker....beli itu ini....bayar itu ini........

Contohnyer cam bulan ni dah setkan nak beli almari baju Iman.....(insyaallah...) dan masukkan Iman school @ Tumbletots di Great Eastern,Ampang....Yurannyer kena bayar RM 200.00 untuk starting pack....juga termasuk dalam bajet aku bulan ni ialah membeli JEANS baru..yehaaaa.....lama tul x beli jeans since lahirkan Iman dulu.......bukan aper rasa cam body ni lom betul2 fit lagik (inilah akibat kalau ceaser susah tul nak keep slim esp kat peyut tu....tapi salah ko jugak Nani pemalas excersise...hehehe)...

Selamat Berhari Gaji ye kekawan....!!!!

29 July 2009

Perbualan Suami Isteri....

4 comments
Salam......

Satu perbualan berlangsung seperti berikut:-

Tarikh/Hari/Masa: Somewhere last 2-3 days before
Occasion: OTW g lunch sesama (yalah aku ngan hubby kan satu opisss..lain dept jer....)

************************************************************************
Aku biasalah kalau balik makan jer borak2 ngan hubby..pasal kejelah..pasal itu lah..inilah..last2 kuar topic ni...RUMAH...

Aku: Caner eh yang...kita x nak ke carik umah...umah sewa ke..beli umah ke.... (buat sesapa yg x tahu aku dok ngan Mama sekarang ni..kira hubby dok umah mentua laa)...

Aku: Sian Iman dah makin besar..ingat nak buatkan bilik dia....mana tau ada rezeki Iman dapat adik..takkan satu bilik sampai 4 orang nak duduk...

Hubby: Oklah yang..kita tunggu sampai Jaja abis belajar (jaja adik bongsu aku now final year kat Uniten)..dia abis bulan Nov nanti kita carik umah sewa....at least Mama takla dok sorang je ngan atok...

Aku : Betul ke (Cam tak pecaya cos selama ni Hubby aku kalau leh x nak mama tinggal sorang-itulah satu sebab kami dok ngan Mama)....

Hubby: iya......

Aku: (sukaaa... :-D)

*****************************************************************

Actually aku x kisah dok ngan Mama....sejak dok KL aku mmg dok ngan dia..sekarang kat umah ada mama, atok yang uzur dan kami anak beranak....tapi aku rasa dah tiba masa aku berdikari. yalah ni sejak dok umah mama bila balik keje jer mama dah masak....kadang2 baju Iman mama lipatkan...aku sgt berterima kasih ngan mama tapi aku takut aku yang terlebih manja nanti..lagi pun aku selalu beli Iman toy semua..semua kumpul kat depan sebab x de ruang lagik untuk simpan...sian lak umah mama penuh ngan brg2 anak aku jer...Aku lak suka menghias2 rumah ni..nak deko itu nk deko ini tapi dok ngan mama ni x beranilah aku nak ubah2 sgt...mama pun ada citarasa dia sendiri......

Aku rasa aku dah sedia dari segi mental nak hidup sendiri..pas ni kenalah berbajet sendiri untuk beli brg2 dapur..bayar api air..tepon...mmg aku pun ada membayar bil gak kat umah mama nih tapi rasanyer x sama lau duduk umah sendiri...

Tapi ini semua hanya rancangan sahaja...tengoklah tunggu masanyer nanti..doakanlah aku boleh yea....Buat Mama kalau Nani pindah nanti Mama jgn pikir apa2 ok......Nani sayang Mama....Muah.......

28 July 2009

CSI Miami : Apa Kesudahannyer??

3 comments
Salam...

Hahaaaa...hari ni nak buat entry pasal CSI Miami: Horatio.......ingatkan last week kuar episode yg Horatio kena tembak tu..tup tup episode yang lama daaa....final episode 12th August nanti (pastikan aku x lupe tgk ok)......naper aku minat siri ni??

Ramai yang kata si Horatio ni poyo je lebih..bila nak bukak spec mesti cekak pinggang sengetkan badan dia sket (hahahar x leh lupa lah aksi dia nih)..tapi aku suka dengan watak dia ni..dia amat COOL...GENTLEMENT...esp when talk to women or children......

Aku pun minat gak si Grissom tu (CSI) tapi yang CSI:NY tu kurang sket...tapi tak nafikan aku follow siri CSI ni dari first season sampai sekarang never missed...lau x sempat hari Selasa (AXN CSI:NY) atau Rabu (CSI & CSI Miami) aku mesti return hari Ahad straight 3 citer tu..x sempat siang tgk malam..yang pasti mesti tengok..suka tgk how they solve kes walopun byk x logik laaaa...ko ingat ada ke alat yang begitu canggih sekali leh tau in detail...tapi suka idea dorang yg tk penah kering tu....

Kat Msia ada gak buat citer camtu dulu.lau x silap main kat TV3..tapi..alahai...sedihnyer....... terus x de mood nak tgk......tapi aku still sokong cerita2 melayu ni tapi yang bermutu dan lain dari yang lain laa..cam hari Jumaat cerita 'Nur Kasih'..sgt suka jalan cerita dia..and hari tu kat Astro ada cerita '100 hari Jadi-lakonan Dira'...itu pun best......




27 July 2009

Hope She's Ok...

4 comments
Malam tadi satu kejadian telah berlaku......

Lately Iman so hyper active..kalau wikend dari pagi sampai malam ada jer xtvt dia..cam x penat2 aku tgk..pas satu-satu dia akan explore...tidur pun dah kurang mana taknyer tahan mata asik main je....

So...MALAM TADI.....

Around pukul 10 macam tu aku try tidokan dia..tapi makin kita tepuk dia makin dia tak moh tidor..sekarang tido x leh kat bilik mayb panas agaknyer so kena tidurkan kat hall dulu baru angkat masuk....tgk dia x moh tido aku pun main2 lah ngan dia..,geletek sana sini..dia lak memanjat sofa tak mau pegang kita...ntah caner dia terjatuh..........................

Tak nagis tapi bahu dia yang kena dulu........angkat cam biasalah rengek2 sikit dah....mata dah nagntuk kasik susu jap je dia tidur....oklah hati dah senang sikit.....tiba tiba...................
*
*
*
Dia menangis x henti2.......angkat2 badan semua..bila aku pegang tangan makin kuat dia jerit....aku & hubby gilir2 dukung tk moh reda gak.....bila pegang bahu dia jerit2...dalam hati aku sakit ke bahu dia tadi?? patah ke?? ish mcm2 bermain kat pikiran aku....sambil tu dia x henti2 nangis.....

Last2 dia tertidur dalam tangisan...agak lena gaklaaa....masa tidur tu aku angkatlah tangan2 dia semua buat excercise mana tahu bengkak ke apa ke..ok jer......so masukkan dalam bilik.....

Kejadian tadi berulang kembali............dia stat menangis semula mcm mula2 tadi..pegang tangan je jerit..Ya Allah anak mama kenapa nih??? lama gaklah dalam 15 minit gak..aku ke depan semula.....pujuk2 dia..kasi susu semua....x lama tu dia tidur jugak...aku ngan hubby pelik laa naper jadi camtu...nak kata tangan dia sakit ke bengkak ke x de pulak....Kami dah berkira2 nak g hospital malam tadi...tgk dia tidur pulak baik punya landing kat sofa depan..Mama pun cakap mayb dia meragam malam je kutt....so x jadik pegi spital...

Pagi tadi hantar umah Ibu cam biasa..pesan kat Ibu kalau dia nangis2 atau tangan dia sakit call....so tadi kol Ibu dia kata Iman ok jer...main2 ngan budak2 kat sana....alahai anak Mama buat mama risau jer...Hope She's OK.......


Children's development...saja nak bercerita..

0 comments
Salam.....

hari ni nak cerita pasal progress development...apakah itu??

Kita dah sedia maklum on child development by aged 1-3 is development progress...apa saja yang kita as parent cakap..perilaku anak2 masukkan dalam minda dorang...macam Iman dia dah leh ingat words yang kami (aku & hubby) cakap walaupun just sekali dgr....contohnyer ....Iman..buat sepah.....(masa tu aku tegur dia sebab sepahkan barang mainan)..so her spontanious action is ' sepah'...keep repeat that word...bila aku cakap Iman..that's dirty....so sekarang ni bila dia tgk something like air susu tumpah..atau dia makan bersepah dia akan beritahu..'dirty'...means dia faham makna perkataan tu...so sekarang aku ngan hubby kena berhati2 kalau nak ajar dia cakap...try to avoid words yang dia x sepatutnyer ingat/belajar....now she know/understand word 'poo poo'..and 'shi shi'....so bila dia dah selesai membuang isi perut dia (hehe)..dia akan tepuk pampers dia and said 'poo poo'...

Dan usia itu juga mindanyer berkembang untuk jadik lebih creative..sekarang ni pun dia dah selalu ikut masuk dapur so any benda yang dia pegang tu dia cuba expressikan on her own fantacy....dia dah stat memunggah barang2 plastik kat dapur..segala botol air mineral (mama aku suka simpan botol mineral kosong kat atas rak yang boleh dicapainyer...dia guna as drumsticklah....susun...dll)...Segala alat dia jadikan mainannyer...contohnyer cam ni segala bekas dan alatan dijadikan mainan....

(sila abaikan pemakaian kasut itu yeaaa....semalam dia mogok nak kuar umah so pakaikan je kasut tu.....bukan ajar dia pakai kasut kat umah yea kawan-kawann.....:-) )...






24 July 2009

Back-dated pictures...

0 comments
Salam......

apalah aku ni buat back-dated entry..hehehe..act x tau nak buat entry apa..so bukak gambo2 lama jumpalah gamba masa Iman stat2 merangkak/duduk.......saja buat entry ni so lau Iman dah besau sket leh la tunjuk kat dia gambo masa 'muda-muda' dia tu...hehehe...


Ntah apa dia tengok...kusyuk sgt..

Suka mernagkak tak kira tempat...huhu

Help me......get me out from this mirror...!!

masa ni umur 9 bulan...

suka sgt g coridor rumah...

Tukar Layout Lagi...

0 comments
Salam....
Hari ni saya tukar layout lagik...lau nak dikira ini kali ke-3 layout saya berubah wajah........ kekadang nak juga stick to one..maksudnyer layout yang sama jer tapi....aku ni jenis cepat bosan....bosan benda yang sama (tapi kat hubby mama setia tau tak penah bosan..hahahar)...

Mayb aku ni kategori x tetap pendirian....atau cepat bosan...atau inginkan pembaharuan....hurm...
tapi mmg sejak dulu aku jenis x suka benda yang sama jer....cam hall rumah..... setiap 2-3 bulan aku suka tukar kedudukan ......seronglah..sengetlah...itu lah inilah...sama cam bilik tidur posisi katil ke..meja solek ke..apa ker selalu aku ubah....kat meja ofis pun....tray tu kejap sini....radio tu kejap atas rak..kejap atas meja....memang tabiat laaa..tapi x salah kan untuk nampak lebih cantik kenalah ada perubahan.........

Oklah setakat hari ini...selamat bercuti di hujung minggu...

p/s: apa eh plan minggu ni??????????

Baby Oh Baby...

4 comments
Salam semua...

Now ni kat opis ramai sgt staff dapat baby....alhamdulillah murah rezeki...bermula dari Wanie pada bulan April 09 (baby girl-Mia Sara Aleesya)..pastu bulan June Acc Manager aku En Rezal dapat anak no2 (hero lagik-Arrayan Ghazi sedapnyer nama)...dan terbaru despatcher aku si Rizal dapat baby no 3 (anak perempuan yang diimpikan-nama tak tau lagik)...jadi aku nak ucapkan TAHNIAH kat korang semua.....semoga menjadi contoh kepada anak2 anda (dan jugak aku!-Amin)....kepada yang menggelarkan diri mereka MAMA-PAPA, IBU-AYAH, MOMMY-DADDY, UMI-ABI, ABAH-EMAK......semoga anak2 menjadi anak yang soleh dan solehan....
So...tugas aku..kalau staff dapat anak akulah tukang membeli hadiah baby ni...mmg aku suke..hahahar....

Masa baby Wanie & Rezal aku belikan dorang beg bayi dan satu set baju baby....cantek sgt...so untuk hadiah yang baby terbaru ni aku ingat nak belikan hadiah yang sama jugak.....
Kat mana aku beli barang2 tu...ni haaaa...aku selalu beli kat kedai barangan bayi kat depan Tesco Ampang..nama dia BabyTwin....kat sana semua ada dari newborn set gift sampai katil bayi....stroller dia pun cantek2 dan harga pun reasonable......... So inilah kad discount aku....yesh yesh suka...bila beli leh dapat discount.......!!

Tara....
*
*
*



23 July 2009

Sempat grab....

4 comments
Salam...

Lunch tghr tadi g Ampang Point jalan kaki sajork depan opis aku jer...beli office refreshment bahan2 minuman...ofis aku kan ramai guys so lau letak nes packet ke..milo packet ke..jap jer habis...biasalah kuat minum...hehehe.... Gi kat Reject Shop...saja cuci2 mata apatah lagi g sesorang..wani x de dia g MARA....tetiba nampak baju baby.....harga pun murah just RM 10.00.........terus grab....buat baju basahan Iman......beli ngan suar sekali RM 5.00....hahah modal RM 15 jer tapi kain jenis yang baik sejuk pakai x panas brand jumping beans....ok lah................

Tara.....
*
*
*
*
*
*


Ini baju & suarnyer...mix and match jer..

Suar RM5.00...kain lembut..paras lutut jer lau Iman pakai..

Iman dah kena pakai baju saiz 24mths..act baju dia cutting kecik...lau Iman pakai ngam2 jer..

Modal baju RM 10.00 sajork..


Tu saja nak update......:-D

22 July 2009

Petua Oh Petua

4 comments
Salam....

Hari ni aku nak share tentang petua....dapat from internet...since sharing is caring marilah kita sama2 mempraktikkan yer....kali ni petua tentang anak...sambil2 tu lehla aku praktikkan kat Iman mana2 yg bersesuaian..insyaallah..

Anak Fasih Bercakap
Kebanyakkan ibu bapa inginkan anaknya cepat bercakap,petah dan fasih.Petuanya amat mudah, Ibubapa hendaklah selalu mengucup atau cium bibir anak2nya sewaktu kecil.dan sekiranya mampu diteruskan sehingga dewasa , ia akan menjadi taat kepada ibu bapa.. Insayallah

Dapat Anak Cerdik
Asalamualaikum,Petua yang amat mudah dan insyallah berkesan cuba amalkan makan buah delima sebelum bersalin. Insayallah

Inginkan Anak Putih?
Ibu-ibu sememangnya inginkan anaknya putih jika ditakdirkan.Disini saya ingin menasihati kepada ibu mengandung,elakkan mengambil makanan yang berkicap.Nenek moyang saya kata,kalau masa hamil tu,jangan makan makanan berkicap.Insyaallah putihlah anak tu kelak.Cubalah ya. Insayallah

Anak Demam Panas?
Asam jawa yang ada di dapur tu, cuba bancuhkan dengan sedikit air. Lebih pekat lebih baik. Kemudian sapukan di semua bahagian kepala dan pelipat-pelipat anggota badan. Kalau dapat diminum airnya dengan ditambah sedikit gula lebih baik. (Anak saya tak sempat tambah air dia dah jilat dulu). Insayallah

Tapi… Jika tidak mahu mengguna asam jawa, anda boleh gunakan ledir dari daun lidah buaya. Gunakanlah cara yang sama seperti air asam jawa tadi. Insayallah

Membentuk Bulu Kening Anak
Tangkai sirih dipotong dari daunnya. Putuskan yang bawah iaitu yang menemukannya pada daun itu, kemudian tangkai tadi dilukis pada bulu kening anak damit. Amalkan kepada anak damit kita yang masih berumur sebulan hingga ia menjangkau usia ke setahun. Selain membentuk bulu kening ia juga akan melebatkan bulu kening anak itu nanti

Ini hanyalah petua orang dulu-dulu....adakalanya ramai yang kata tak praktikal lagi nak guna dizaman moden ni...jadi tepuk dada tanyalah selera..just to share info sahaja.....


20 July 2009

3 in 1 wikend entry..

3 comments
Salam semua....hari ni dah stat keje semula....
semalam sampai from JB dalam kul 8 malam..bertolaknyer awal dalam kul 3 tapi jammed gilerss di Seremban..benti kat situ dalam 1 jam..huhu.............
malas nak buat seperate entry...so kita wat 3 in 1 jer cam nescafee tuu......

Jumaat (17.7.2009)

-bertolak agak awal dalam kul 9 sebab bajet nak sampai jb dalam tghr sebab hubby ada urusan lakss...balik ngan adik ipar sekali dia study kat KL.

-Sampai JB dalam kul 230 ptg..terus lepak kat warung mak...mak ayah mentua aku beniaga kampung..ada macam2 laksa penang...mee rebus....mee hoon....sajer nak abiskan masa sebab dorang ni memang suka niaga since young...dapat makan tempe goreng perggg lazatnyer...tapi aku idoklah mengsnap gambo2 masa kat sana sebab ramai customer kebanyakan org2 kampung tu gaks.....

- Malam g Sis Amy (my sister) from tempat keje dia...dia beriya2 nak jumpa Iman...so singgah umah dia kat Tampoi Utama tu lepaks sejam 2 pastu balik umah semua.........Balik dah kepenatan tgk mak abah pun dah tido....hehehe

layan gambo2 masa OTW balik Jaybee...............


Iman kepenatan tido dalam kete


iman buat muka notty...act dia dah buhsannn dah ni...


Pagi bekfast dulu kat mamak bawah kondo...


Iman x puas hati.....


Iman nak kejar camera mama...hahahaa


Sabtu (18.7.2009)

-Pepagi Iman dah mangun...kacau2 aku tampar2 pipi aku...adoiii..Iman mama baru nak bangun lambat nak............huhuhu....tgk jam dah kul 645 pagi..solat...sambung nap......kul 8 lebih bangkit itupun pas Iman dah nangis2 nak kuar bilik....

- Tgk mak tengah keletung keletang kat dapur....hehen buat bekfast....aku pun cam biasa terus buat air...teo o sajork....yg lain mak buat...hahahaa....x lama pastu Diana(adik hubby) datang ngan 2 anaknya Dina & Addin....Lorr dina dah besau kamu yea..dah 3 tahun.mulut dah cam bertih jagung x terlayan den....


-Tghari mak ajak masak tghari...hehe (mak yg ajak koo)...apalagi aku dan diana pun tolong apa yg patut...yg lain semua mak masak..aku cuma potong2 apa yg patut jer..then diana ajak buat masak siakap steam.....act ikan siakap kepala mak byat sweet sour..so ada isi buat steam..kitorang redah je x penah buat pun semua main campak2....sikit sikit " mak..ok mak?" hehe sampai mak naik pening...hasilnyer idaklah mengecewakan sgt...leh laaaa.... (sekali lagi tiada gambo ok sebab malu aku nak amik gambo2 kang mak aku tengok semamcam laks)....

- Petang buat xtviti sendiri...ada yg tido..tgk tv...jalan kat luar.....dalam kul 6 kitorang g tesco tapi abah x ikut.......layan bebudak laks main kat playgame sana.......balik singgah Kg Melayu beli sate & yong tau foo........sodap makan reramai.......................

Iman main remote control car....
iman dah berani turun sendiri.......bravo anak mama..tapi daddy sambutlah kat bawah tu..

Iman alone......

inilah sepupu Iman anak Diana aka Mak Ngah ..Dina dan Addin....
Kak Dina ...perut Iman sakitlaaaa....

Ahad (19.7.2009)

-Pagi cam biasa tolong mak kemas dapur.....bersihkan hall....kemas bilik aku...cam biasalah routine aku balik JB huhuhu
-Diana datang...sian anak dia no 2 tu demam laks......

-Pas makan siap2 nak balik....eeeeii sedih tau cam x puas nak bermanja....hehehee.......

-nanti kami balik lagi yea mak..abah..insyaallah masa puasa nanti ....tunggu...............








16 July 2009

Aku bercuti esok...

2 comments
Salam....esok Jumaat aku bercuti...bukan bercuti ke mana tapi balik JB umah mentuaku..dah lama x balik sana...so saje amik off esok so dapatlah bermalam lama sket......

Things to do tonite:

1. Pack barang2 Iman.....selalu wat last minutes...
2. Pack barang aku ngan Hubby sekalik.......make sure x de benda2 kecik tinggal (huhu sebab penah last time balik x packing suar kecik...hahhh sampai jb tgh malam uikkkk mana dia..mana diaaa.....hahaaa)
3. Nak ukur baju ghaye...heheh tahun ni beli kain sebab nak sedondon sepapan semeter ngan Iman....sib baik my tailor is my auntie......so malam ni kena amik measurement cos Ahad makcik aku nak stat balik kg sebulan jahit baju bajan.....
itu sajalah nampaknyer....saja je buat entry gediks ni.....lalala lalla....

Clip Rambut Chomelcraft

2 comments
Salam..

Aku semenjak dua menjak ni suka benor beli brg online...dulu masa preggy aku online botol susu Mum....pastu selai dua baju baby on line.....rasa puas hati ngan quality terjebak lak beli selendang on line...hehheeee......hubby poning pala jer lau balik bawak parcel....tau dah pangai isteri dia ni.....wakikiki

And latest online is..........................Chomelcraft clip rambut...............
memula tgk kat blog2 para mama yg dah beli clip rambut ni semua positive comment...harganyer pun x lah mahal sgt dan worth it dgn hasil kerjatangan nyer..since my dotter pun suka kalau kita put clip on her hair so lagilah berkobar2 nak banyakkan lagi koleksi dia...



So inilah dia 2 clip yang aku order from Cik Lizza kita...TQ liza....suker sgt...(mama dia yg over excited!!)...


Satu kaler white-green....sesuai ngan semua baju...


Satu lagik pink-brown...



Beli 2 sahaja...itu pun hubby dah sound 'amboiii......'..hehehe

15 July 2009

Award from ira Kecik..TQ!!

2 comments


Salam....hari ni dapat award from Ira....Ira sorang jer rajin kasik aku award ahaksss...time kacih yea Ira nanti kasik lagi....

************************************************************************************


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award

- aku kenal Ira since 2006 kalau x silap..means dah 3 tahun berkawan dengan dia

- memang kecik molek jer tuan punya badan ni...comey lote

- cam aku gak ada sorang anak pompuan (lahir bulan 8) anak aku bulan 4

- seronok kawan dgn dia sebab dia ni peramah.....suka gelak...

- Walau dah lama tak jumpa tapi kami rasa kami dekat sgt sebab berhubung secara maya....huhu


Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies.

- seorang yg friendly dan agak ramah walopun first time jupa

- suka layan kerenah Iman......

- suka belikan Iman baju......kekadang kena marah ngan Hubby

- suka shopping a.k.a window shopping.. tgk movie...travelling

- carier mum...insyaallah nak bukak bisness sendiri one sweet day...

- suka hias rumah...tapi bab masak2 ni agak kureng sket (akan diperbaiki)

- aku ada ramai anak buah.....seronok layan budak2...

- baru jer berjinak2 dunia blog rasanyer stat bulan April lepas

- seorang yang sensitif kalau tgk citer sedih mesti meleleh air mata......


Pick your 10 most deserving receipients and describe them

Sapa yea....mayb lau mereka ni free lehla buat yeaaa....dialu-alukan...

1. Sis Jaja Junior

2.Mummy Lyana

3. Nurhayati Mama Zaraa

4. Eynda


Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged

sapa yg kena nama tu lau free2 sila lah buat yea...x paksaa..


Paste the award badge in your sidebar

done


Ole-Ole dari Bandung

5 comments
Salam...

Malam tadi sampai je umah tgk kakak iparku Kak Jaja aka Mama Chinta dah ada....
*
*
*
*
upernyer dia tgh agih2kan barang2 souvenir dari Bandung..yalah baru balik dari Bandung katakan...huhu..Banyak gak dia memborong...ada telekung untuk mama & my auntie...baju..kopok..alas meja dll.....tak terkecuali aku & Iman pun dapat gak...heheh kaum2 bapa saja tak der......tima kacih Sis....


ini untuk aku..suker suker.....baju ala2 punjabi tu kaler itam and ada lite lite gitus..


Ini untuk my baby Iman.......





Tengok Baby Wanie

0 comments
Salam..


Ari tu aku g melawat baby office mate aku si Wanie...Pergi ngan sorang lagi dak opis Arip nama dia....jauh gak umah dia kat Puchong Perdana sampai sesat2 kitorang masuk ntah mana2..last last call Arip......


Hubby: Arip ko amik kitorang kat Tesco Puchong....dah x tau jalan nih..

Arip: OK bro...


tup tup x sampai 10 minit Arip sampai....hehe punyalah laju mamat ni drive..act Arip pun dok Puchong gak so dia taulah caner nak p umah Wanie tu.....


Sampai umah Wanie dah kul 1 lebih...apalagi terus lunch kat sana..time kacih yea Wanie & Mak Wanie cam tau2 jer kitorang semua ni x makan lagik..sedap nasi tomato tu...huhu....


Act baby Wanie ni kuar bulan April lepas....Iman pun bulan April so gap 1 year lah...x jenguk2 lagik sebab berpantang Wanie balik Kuantan..so dah naik keje barulah kitorang g melawat....comey anaknyer MiaSara Aleesya.....lahir je dah 4.08kg....sib baik operation....



Wani..Mia..Nani..Iman...


Iman suke ngan baby....x nak berganjak tgk Mia.



Iman tired...baring lak..


Nak gak posing ngan Baby Mia..Baby Mia baikk sgt tito jer...


x moh berenggang ngan Mia..


Iman.....puteri Mama..


Mia.....sleeping baby...dari datang sampai balik tido jer...




U are my SunShine..

U are my SunShine..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...